ProRail trots op nieuwe onderdoorgang Paterswoldseweg Groningen

Nieuws

13 december 2019

Dorothé Wennekendonk, regiodirecteur Noordoost van ProRail, was vrijdag 13 december bij de opening van de nieuwe onderdoorgang in de stad Groningen: ‘De drukke overweg Paterswoldseweg is eindelijk opgeheven. De nieuwe onderdoorgang maakt dat mogelijk. Wat een geweldig goede verbetering voor de stad, de veiligheid en het treinverkeer!’

'De veiligste overweg? Een opgeheven overweg!’

Voor Anne Zwiers is de opening extra bijzonder. Tot een paar maanden geleden was ze als projectmanager van ProRail nauw bij de realisatie betrokken. Inmiddels is ze als landelijk Directeur Overwegen van ProRail aangesteld: ‘Overwegen zijn een risicolocatie. Het zijn kruisingen tussen verkeersstromen waar we vanaf willen. De Paterswoldseweg is een hele mooie: deze overweg wordt qua treinverkeer komend jaar nog intensiever bereden. Reden te meer om hier de overweg eruit te halen. Heel mooi dat dat nu gelukt is.’ 

Landelijk Verbeterprogramma Overwegen

De onderdoorgang is onderdeel van het grote project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Deels is de onderdoorgang in de Paterswoldseweg betaald vanuit het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO). Het contract voor dit project vormde zelfs het eerste ondertekende contract van LVO. 

Hesla eerste auto door de tunnel

De Hesla is een Tesla op waterstof. Met daarin Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen), Dorothé Wennekendonk, Philip Broeksma (wethouder gemeente Groningen) en Alfred Siemes (directeur productie BAM), reed deze als eerste auto door de nieuwe tunnel. Daarmee is de tunnel officieel geopend. Fietsers en voetgangers konden sinds 8 november al gebruik maken van de tunnel onder het spoor.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers