Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoorwegovergang Esperantokruising vanaf 4 april afgesloten

Nieuws

12 maart 2020

Op 4 april 01:00 uur gaat de spoorwegovergang Esperantokruising definitief dicht. Met de komst van het vierde spoor tussen stations Groningen en Groningen Europapark gaan er straks meer treinen rijden. Om de situatie voor zowel weggebruikers als treinverkeer veilig te houden wordt de overweg opgeheven en vervangen door de Helperzoom die op 3 april open gaat.

Veiligheid

De huidige kruising is complex en onoverzichtelijk, door meerdere toe- en afleidende rijbanen. Vanuit het project Groningen Spoorzone bouwen we een extra vierde spoor zodat er meer treinen kunnen rijden. Bij de Esperantokruising komt dus een nieuwe situatie van meer sporen en meer treinen. Om de situatie veilig te houden is het noodzakelijk de overweg op te heffen.

Alternatieven

De Helperzoomtunnel die de spoorwegovergang vervangt gaat open op 3 april. Auto’s hebben behalve deze tunnel ook de Hereweg en de zuidelijke ringweg als alternatieve routes. Fietsers kunnen naast de nieuwe Helperzoomtunnel het spoor ook veilig kruisen bij de fietstunnel bij station Groningen Europapark of via het Herewegviaduct.

Op de site van Groningen Bereikbaar is meer informatie te vinden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers