OV-Knoop Brainportregio Eindhoven : Participatie

Het busstation, spoor en treinstation in Eindhoven moeten worden uitgebreid. Alleen zo kunnen we de groei van het aantal bus- en trein(reizigers) de komende jaren aan. We maken daarvoor een knooppunt van hoge kwaliteit, waar bus, trein, taxi deelvervoer en fiets elkaar ontmoeten. Jij kunt daarover meedenken over de ontwikkelingen.

Twee gebieden

De plannen om te komen tot dit nieuwe knooppunt zijn verdeeld in twee gebieden:

  1. Eindhoven Centraal Station: vooral het busstation, treinstation en de sporen die aan beide kanten haar het station leiden.
  2. Tongelre: rond de splitsing van het spoor, richting Weert en richting Helmond en Venlo.

Meedenken

Wij nodigen je uit om mee te denken met de plannen voor beide gebieden en deze aan te vullen met lokale kennis, ideeën, suggesties en creativiteit. Jij kent de omgeving namelijk het beste. Misschien weet je onderwerpen, die niet bij iedereen bekend zijn. Of heb je dingen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn in de omgeving. En wil je kijken hoe de plannen daar invloed op hebben en suggesties voor oplossingen daarvoor kenbaar maken. Samen weten we meer.

Voor de eerste fase (analysefase) gaat het om ongeveer drie tot vijf bijeenkomsten in Eindhoven, in de eerste helft van 2024. Tijdens deze bijeenkomsten kun je meedenken over mogelijke oplossingen en hoor je de beoordeling van de oplossingen. Graag horen we wat jij belangrijk vindt. Bij elke bijeenkomst kijken we terug naar de resultaten van de vorige bijeenkomst en kijken we ook vooruit naar de volgende bijeenkomst.

Heb je interesse om mee te denken over de plannen en deze aanvullen? Meld je dan vrijblijvend aan voor een van de twee gebieden. Je ontvangt vooraf meer informatie over de planning en het proces van deze avonden.

Meld je aan om mee te denken Meld je aan om mee te denken

Vragen of suggesties        

Wil je meedenken, maar kun je niet aanwezig zijn bij de gezamenlijke bijeenkomsten? Via onderstaand formulier kun je schriftelijk vragen stellen en suggesties sturen.

Stuur een vraag of suggestie Stuur een vraag of suggestie

Meer informatie

Verkenning Spoorknoop Eindhoven Verkenning Spoorknoop Eindhoven

Multimodale Knoop Eindhoven Multimodale Knoop Eindhoven

Participatieplan MIRT-verkenning OV-Knoop Brainportregio Eindhoven Participatieplan MIRT-verkenning OV-Knoop Brainportregio Eindhoven

Participatieplan MIRT-verkenning OV-Knoop Brainportregio Eindhoven (korte versie) Participatieplan MIRT-verkenning OV-Knoop Brainportregio Eindhoven (korte versie)

Plan van Aanpak MIRT-verkenning OV Knoop Brainportregio Eindhoven (pdf) Plan van Aanpak MIRT-verkenning OV Knoop Brainportregio Eindhoven (pdf)

Dit is een MIRT-verkenning Dit is een MIRT-verkenning

Het Eindhovense stationsgebied Het Eindhovense stationsgebied

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers