Nieuw station Roodeschool symbolisch geopend

Nieuws

16 januari 2018

Maandag 15 januari opende de buurvrouw van het station het nieuwe Roodeschool. Mevrouw Woldringh (92!) trotseerde weer en wind en onthulde symbolisch het bordje ‘Stationsplein’. Al sinds mensenheugenis woont ze in de omgeving van het station (in haar kinderjaren speelde ze op het station): eerder aan de ene kant van het station en nu het station verplaatst is aan de andere kant. Buurtbewoners en bestuurders vierden samen het openingsfeest.

Noordelijkste station

Roodeschool ligt aan het spoor boven Groningen en geldt als het noordelijkste station. Met de nieuwe locatie is het zelfs iets noorderlijker komen te liggen. Jan Mulder, regiodirecteur ProRail: ‘lang zal deze status niet duren: vanaf eind maart opent station Eemshaven en is dat het meest noordelijk gelegen treinstation van Nederland.’

Toeristen 

De symbolische opening werd behalve door de buurtbewoners bijgewoond door gedeputeerde van de provincie Groningen Fleur Gräper-van Koolwijk, de burgermeester van Eemsmond Marijke van Beek en ProRail regiodirecteur Jan Mulder. De verlenging van dit spoor maakt het mogelijk voor onder andere toeristen met de trein naar Eemshaven te reizen en daar op de boot naar Duitse eiland Borkum te stappen.

Al in gebruik

De eerste reiziger die station Roodeschool gebruikte werd vorige week al onthaald. Het station is sinds 8 januari namelijk al in de dienstregeling opgenomen. 28 maart opent station Eemshaven. Meer informatie: https://www.prorail.nl/projecten/spoorlijn-roodeschool-eemshaven

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers