Spooronderdoorgang Kanaalweg Dieren

Er wordt flink gebouwd in Dieren om de verkeersdoorstroom te verbeteren. Een spooronderdoorgang leidt het verkeer op de Kanaalweg straks sneller van en naar Apeldoorn. De aanpassing is onderdeel van het provinciale project ‘Traverse Dieren’. Binnen dit grotere project wordt ook het stationsgebied aangepakt.

Onderdoorgang op de Kanaalweg

Met de spoorwegonderdoorgang in Dieren wordt de Kanaalweg (N786) opgewaardeerd als doorgaande route. De aanpassing zorgt voor een betere en veilige doorstroming van het verkeer van en naar Apeldoorn. Ook draagt de onderdoorgang bij aan een betere toegang tot het bedrijventerrein aan de Rinaldostraat.

Project Traverse Dieren

De onderdoorgang maakt deel uit van het grotere project ‘Traverse Dieren’ van de provincie Gelderland. In Dieren werd de afgelopen jaren al hard gewerkt. Zo is er ter hoogte van het station een 600 meter lange open tunnelbak gerealiseerd. Deze zorgt voor een betere doorstroming van het doorgaand verkeer over de Burgemeester de Bruinstraat (N348) tussen Arnhem en Zutphen en een veiligere stationsomgeving. Daarnaast heeft ProRail een voetgangersbrug (passerelle) over het spoor gebouwd die de twee stationspleinen met elkaar verbindt en de schakel vormt tussen het noorden en het zuiden van Dieren. Ook is er een parkeergarage met 345 plaatsen gerealiseerd.
 

Planning

In de zomer van 2018 is gestart met de uitvoering. Het totale project 'Traverse Dieren' is eind 2019 afgerond. ProRail voert dit project uit in opdracht van de provincie Gelderland en werkt hiervoor samen met de gemeente Rheden.

Nieuws

Onderdoorgang Kanaalweg opent 1 november

Onderdoorgang Kanaalweg in Dieren is bijna klaar.
De onderdoorgang is bijna klaar voor openstelling.
Na bijna 14 maanden afsluiting opent de Kanaalweg/N786 weer. Op 1 november, vanaf 9.00 uur kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe onderdoorgang. Na de opening van de Kanaalweg/Burgemeester Willemsestraat volgen ook de Kattenberg, de Zuider Parallelweg en de parallelweg van de Burgemeester Willemsestraat. Het bedrijventerrein Rinaldostraat, de Kattenberg en de Zuider Parallelweg zijn dan ook via de onderdoorgang bereikbaar. Daarmee komt er een eind aan de afsluiting van de Kanaalweg (N786) en heffen we de omleidingsroutes en alle tijdelijke verkeersmaatregelen op.
Gepubliceerd op

Ondertussen in Dieren

De toeritten naar de onderdoorgang worden gebouwd.
De toeritten naar de onderdoorgang worden gebouwd.
In maart schoven we de 1, 2 miljoen kilo zware betonnen tunnelmoot op z’n plek. Een hoogtepunt in het project, maar daarmee is de tunnel natuurlijk nog niet klaar. De afgelopen maanden is er weer veel werk verzet, een fotoimpressie..
Gepubliceerd op

Vragen?