Spooronderdoorgang Kanaalweg Dieren

Er wordt flink gebouwd in Dieren om de verkeersdoorstroom te verbeteren. Een spooronderdoorgang leidt het verkeer op de Kanaalweg straks sneller van en naar Apeldoorn. De aanpassing is onderdeel van het provinciale project ‘Traverse Dieren’. Binnen dit grotere project wordt ook het stationsgebied aangepakt.

Onderdoorgang op de Kanaalweg

Met de spoorwegonderdoorgang in Dieren wordt de Kanaalweg (N786) opgewaardeerd als doorgaande route. De aanpassing zorgt voor een betere en veilige doorstroming van het verkeer van en naar Apeldoorn. Ook draagt de onderdoorgang bij aan een betere toegang tot het bedrijventerrein aan de Rinaldostraat.

Project Traverse Dieren

De onderdoorgang maakt deel uit van het grotere project ‘Traverse Dieren’ van de provincie Gelderland. In Dieren werd de afgelopen jaren al hard gewerkt. Zo is er ter hoogte van het station een 600 meter lange open tunnelbak gerealiseerd. Deze zorgt voor een betere doorstroming van het doorgaand verkeer over de Burgemeester de Bruinstraat (N348) tussen Arnhem en Zutphen en een veiligere stationsomgeving. Daarnaast heeft ProRail een voetgangersbrug (passerelle) over het spoor gebouwd die de twee stationspleinen met elkaar verbindt en de schakel vormt tussen het noorden en het zuiden van Dieren. Ook is er een parkeergarage met 345 plaatsen gerealiseerd.
 

Planning

In de zomer van 2018 is gestart met de uitvoering. Het totale project 'Traverse Dieren' is in de loop van 2020 afgerond. ProRail voert dit project uit in opdracht van de provincie Gelderland en werkt hiervoor samen met de gemeente Rheden.

Nieuws

Ondertussen in Dieren

De toeritten naar de onderdoorgang worden gebouwd.
De toeritten naar de onderdoorgang worden gebouwd.
In maart schoven we de 1, 2 miljoen kilo zware betonnen tunnelmoot op z’n plek. Een hoogtepunt in het project, maar daarmee is de tunnel natuurlijk nog niet klaar. De afgelopen maanden is er weer veel werk verzet, een fotoimpressie..
Gepubliceerd op

Update: wat is af en wat volgt nog?

Betongaas en betonblokken liggen klaar voor montage
De gaaspanelen liggen al klaar om gebruikt te worden
Het weekend van vrijdag 22 maart tot en met maandag 25 maart stond helemaal in het teken van het inschuiven van de 1,2 miljoen kilo zware betonnen tunnelmoot aan de Kanaalweg. Nu deze op zijn definitieve plek ligt, kijken we vooruit naar de komende maanden.
Gepubliceerd op

Vragen?