Spoortunnel Vennewatersweg Heiloo

De spoorwegovergang bij de Vennewatersweg wordt een spoortunnel. Dit zorgt voor een betere verkeersdoorstroom. Ook is de nieuwe situatie veiliger. De tunnel is juli 2020 klaar.
Visual spoortunnel Heiloo

Groeiend trein- en wegverkeer

Het wordt steeds drukker bij de spoorwegovergangen in Heiloo. In de toekomst gaan er meer treinen rijden. Ook neemt het aantal auto’s toe. Onder andere door het groeiend aantal nieuwbouwwoningen in Zandzoom en Zuiderloo. De gemeente Heiloo wil dat het wegverkeer ook in de toekomst goed blijft doorstromen. Daarom heeft ze ons opdracht gegeven van de spoorwegovergang bij de Vennewatersweg een spoortunnel te maken.

Betere doorstroming en veiligheid

De tunnel krijgt twee rijbanen voor auto’s en landbouwverkeer. Voor fietsers komt er een vrijliggend fietspad en voor voetgangers een trottoir. Het fietspad sluit aan op de noordelijke en zuidelijke route van de Groeneweg. Dankzij de tunnel hoeven bestuurders, fietsers en voetgangers niet meer te wachten als er een trein langsrijdt. Hiermee neemt de doorstroming van het verkeer toe en wordt Heiloo beter bereikbaar. Ook hulpverleners en nooddiensten zijn sneller ter plaatse. Daarnaast neemt de kans op ongevallen af, nu het trein- en wegverkeer elkaar niet meer kruisen.

Planning

ProRail start in november 2018 met de werkzaamheden. Vanaf maart 2019 tot april 2020 is de Vennewatersweg afgesloten. Het verkeer zal dan worden omgeleid. We plaatsen dan de damwanden en leggen het wegdek van de tunnel aan. De treinen blijven het grootste deel van de tijd gewoon rijden. Ook blijft het station gewoon bereikbaar. Alleen tijdens het Pinksterweekend 8 tot en met 10 juni 2019 leggen we het treinverkeer van en naar Heiloo stil. Op die dagen plaatsen we het tunneldek en leggen we hier het spoor op aan.
Meer informatie? Graag verwijzen we u naar de website van de gemeente Heiloo.

Contact