Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Gorinchem : Spoorwegviaduct Gorinchem

In opdracht van ProRail voeren Strukton en Mammoet bij Gorinchem een precisieklus uit: het inschuiven van het nieuwe landhoofd van het spoorwegviaduct over het Merwedekanaal. Een landhoofd is het steunpunt van een brug of viaduct op de oever. Het landhoofd zelf is al voorgebouwd en wordt ter plaatste ingeschoven.

Locatie
Gorinchem
Startdatum
2022
Einddatum
2022

Kijk mee

Het inschuiven is te zien via een livestream. Bekijk de werkzaamheden online van woensdagochtend 31 augustus om 00:00 uur tot en met vrijdag 2 september 12:00 uur. Na afloop zal ook een timelapse van het inschuiven worden gemaakt. Deze zal vanaf half september te zien zijn op deze projectpagina.

Bekijk: Klik op de afbeelding en bekijk live het inschuiven van het nieuwe landhoofd tussen 31 augustus 00:00 uur en 2 september 12:00 uur

Nieuw landhoofd

De nieuwe constructie is nodig nadat in 2020 bij een reguliere inspectie van het viaduct een grondverzakking van enkele millimeters werd geconstateerd. Deze werd veroorzaakt door de slappe bodem ter plaatse. De verzakking leverde geen gevaar op en er is direct een ondersteuningsconstructie onder het landhoofd aangebracht. Nu wordt deze ondersteuningsconstructie vervangen door een nieuw landhoofd.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers