Amsterdam Amstel: goed nieuws voor fietsers

Het aantal fietsparkeerplekken bij station Amsterdam Amstel is verdubbeld: van 1.300 naar 2.400. Dat is ook hard nodig. Want steeds meer reizigers - nu al ruim 45% - komen per fiets naar het station.

Straks ruimte voor zo'n 6000 fietsen

Sinds woensdag 28 februari beschikt het Amstelstation over een gloednieuwe onbewaakte fietsenstalling aan de westzijde. Voor Amsterdammers: aan de Goudriaanstraat. De oude rekken waren 'enkel-laags' en zijn vervangen door 'dubbel-laags' rekken. De werkzaamheden aan de stalling begonnen 23 oktober 2018. Tegelijkertijd is de riolering vernieuwd en de ondergrond opnieuw betegeld. Ook is er nieuwe verlichting gekomen. In de loop van dit jaar wordt ook de bewaakte fietsenstalling, onder het station, uitgebreid. Eind 2018 biedt het station plaats aan bijna 6.000 fietsen. Onder het station is ruimte voor 3.500 fietsen en aan de kant van de Goudriaanstraat voor nog eens 2.400 fietsen.

Vernieuwing stationsgebied Amsterdam Amstel

Station Amsterdam Amstel en de directe omgeving worden grondig gerenoveerd en heringericht. Straks met als zichtbaar resultaat: een prachtig opgeknapte monumentale hal (uit 1939), goed ingerichte perrons, meer ruimte voor fietsers (grotere fietsenstalling), de aanleg van een nieuw stationsplein én nieuwe bus- en tramhaltes. Hierdoor kunnen reizigers straks dagelijks in groten getale gebruik maken van trein, metro, bus en tram. Ook worden 450 woningen bij het station gebouwd. In 2023 zullen alle werkzaamheden klaar zijn, dankzij een intensieve samenwerking van de gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam, NS en ProRail.
Meer informatie? Kijk op: www.amsterdam.nl/projecten/amstelstation

 

Gepubliceerd op