Station Assen

Assen is de snelst groeiende stad in het noorden; de groei gaat gepaard met meer woon- en werkverkeer. En in de toekomst ook meer treinen. Daarom groeien het spoor en het station in Assen mee. Voor reizigers gaat er de komende jaren veel verbeteren op station Assen. Met een compleet nieuw stationsgebouw, verbeterde toegang en een beter spoor, kan reizen via Assen comfortabel en snel.

Nieuw toegankelijk station

Station Assen wordt de komende jaren geheel vernieuwd. Samen met de NS en de gemeente Assen bouwen we een nieuw stationsgebouw. Dat beter toegankelijk is dankzij de nieuwe toegang via een tunnel aan de oostkant, met een lift, en bredere trappen. Perron 1 maken we langer en breder, zodat hier ook intercity’s kunnen stoppen. Onder het station komt bovendien een ruime nieuwe fietsenstalling.

Spoor

Het sporenplan bij station Assen passen we aan. In eerste plaats om ruimte te maken voor de extra pendeltrein die in de spitsuren  tussen Groningen en Assen gaat rijden. Deze trein moet bij Assen kunnen keren. Daarnaast halen we een aantal wissels weg, waarmee er minder kan is op storingen. Tot slot vernieuwen we de overige wissels en het spoor.

Assen bereikbaar met de FlorijnAs

De aanpak van het stationsgebied in Assen is samen met 7 andere projecten onderdeel van Assens omvangrijke programma FlorijnAs. Hiermee maakt de stad zich klaar voor de toekomst. Met een betere bereikbaarheid, soepele doorstroming van het verkeer, en ontwikkeling op het gebied van natuur, recreatie, wonen en werken. Lees meer op florijnas.com. 

Planning

In 2016 zijn we met de werkzaamheden in het stationsgebied Assen gestart. Het werk loopt tot in 2018; dan is het station klaar. De werkzaamheden aan het spoor zijn begonnen en worden in 2017 afgerond.

ProRail werkt aan het stationsgebied Assen in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeente Assen.

 

Nieuws

Bekijk: Timelapse werkzaamheden 16 t/m 30 april

Impressie nieuwe station Assen

Facts and figures

Documenten

Contact