Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Nijmegen : Duurzaamheid op het station

Duurzaamheid is voor ProRail een belangrijk onderwerp. Reizen met de trein is een van de meest duurzame manieren van vervoer. Ook bij werkzaamheden houden we rekening met het milieu. Zo zetten we in op hergebruik en gebruik van hernieuwbare materialen. Door van station Nijmegen een aangenaam en duurzaam OV-knooppunt te maken, stimuleren we het gebruik van de trein in plaats van de auto.

Op en rond het station

Wil je weten wat we precies doen op station Nijmegen? Bekijk dan onderstaande infographic over duurzaamheid op en rond het station. Lees ook het dubbelinterview over duurzaamheid met Jacqueline van Leent, Planontwikkelaar bij ProRail en Micky Westerbeek, Projectleider bij Arcadis.

Infographic: wat we gaan doen rondom duurzaamheid op station Nijmegen
Infographic: wat we gaan doen rondom duurzaamheid op station Nijmegen

Bekijk de infographic in het groot

Spoorcafé Nijmegen

Op 23 maart, 28 juni en 29 november 2021 heeft de gemeente Nijmegen samen met ProRail drie spoorcafés georganiseerd. Met verschillende gasten en deelnemers thuis werden de plannen voor de vernieuwing van het station en de omgeving besproken. Op 29 november was Thomas Möhring te gast. Thomas werkt als Beleidsadviseur Duurzaamheid bij ProRail.

Kijk het Spoorcafé terug

Een interview

Door aangename, veilige en aantrekkelijke OV-knooppunten te maken stimuleren we het gebruik van de trein in plaats van de auto. Dat doen we bijvoorbeeld bij de vernieuwing van het station in Nijmegen. Duurzaamheid is daarbij een belangrijke pijler. We spraken met Micky Westerbeek, duurzaamheidsmanager bij Arcadis, en Jacqueline van Leent, planontwikkelaar bij ProRail, over de ambities op dat gebied.

Lees het interview

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers