Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Den Haag : Verbouwing station Hollands Spoor (Project gerealiseerd)

Dagelijks maken zo’n 54.000 reizigers gebruik van Den Haag Hollands Spoor. Om hun reis van en naar het station aangenamer te maken, hebben we het station vernieuwd. ProRail, gemeente Den Haag en NS investeerden samen in de verbouwing van Den Haag Hollands Spoor.

Locatie
Den Haag
Startdatum
2017
Einddatum
2020

Oudste station van Den Haag 

Het oudste station van Den Haag heeft al een prachtige voorkant, maar heeft nu ook aan de kant van Laakhaven een volwaardige stationsingang gekregen. Dit heeft de bereikbaarheid verbeterd. De huidige reizigerstunnel onder het station is doorgetrokken tot aan de nieuwe ingang. Hierdoor kunnen voetgangers ook vanaf de Laakzijde gemakkelijk de perrons bereiken. 

Rond de nieuwe ingang is een overzichtelijk en levendig gebied met openbaar vervoer, stationsplein en 800 vierkante meter aan winkels en horeca gekomen.

Bekijk: Timelapse: verlenging van de reizigerstunnel

Fietsenstalling op het dak

Steeds meer mensen komen op de fiets naar het station. Voor al deze fietsen moet er voldoende parkeergelegenheid zijn. Daarom verbeterden we rond Den Haag Hollands Spoor het fietsparkeren.

Op het dak van de nieuwe ingang is nu een fietsenstalling voor 2500 fietsen. Fietsers kunnen via de nieuwe tunnel direct doorsteken naar de perrons. Dankzij de nieuwe stalling is het mogelijk om het Johanna Westerdijkplein weer vrij te maken van fietsen.

Looproutes via een app

Om het voor reizigers makkelijker te maken, zijn de looproutes van het station aangegeven in de gratis app 'Rondom Hollands Spoor' (voor iOS en Android). De app is te downloaden via de QR-code die rondom Hollands Spoor op de routeborden en de bouwborden staat afgedrukt. Ook in de app: informatie over de projecten én aanbiedingen van de winkels en horeca op en rondom het Stationsplein.

Bekijk de app hier

Planning

In april 2017 zijn we gestart met de bouw. Tot halverwege 2018 werd de reizigerspassage doorgetrokken. En bouwden we de winkels en nieuwe fietsenstalling. Aansluitend daarop hebben we het nieuwe stationsplein aangelegd. 

De gemeente Den Haag werkte aan het verbeteren van het stationsplein aan de voorzijde. Met nieuwe overdekte tramhaltes (‘Tophaltes’), een heringericht plein, en een betere verbinding met het centrum voor fietsers en voetgangers.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers