Assen : Vernieuwing van station Assen (Project gerealiseerd)

Assen is de snelst groeiende stad in het noorden. Dit zorgt voor meer woon- en werkverkeer. En dus groeien het spoor en station Assen mee. Voor reizigers is er veel verbeterd in het stationsgebied van Assen. Met een compleet nieuw stationsgebouw, verbeterde toegang en een beter spoor, reis je nu snel en comfortabel via Assen.

Locatie
Assen
Startdatum
2016
Einddatum
2020

Een nieuw toegankelijk station 

De stationsomgeving in Assen werd geheel vernieuwd. ProRail bouwde een nieuw stationsgebouw, samen met NS en de gemeente Assen. Het nieuwe stationsgebouw is ruim, duurzaam en nog beter toegankelijk. Dat komt door de nieuwe liften, bredere trappen en door de nieuwe tunnel, met ingang aan de oostkant.  

Perron 1 maakten we langer en breder, zodat intercity’s hier kunnen stoppen. We hebben de sporen vernieuwd en wissels weggehaald. Dit verkleint de kans op storingen. En na de verbouwing is er ruimte voor een extra spitstrein. Ook bouwden we een nieuwe fietsenstalling.

 • Station Assen en omgeving
  Station Assen en omgeving
 • Station Assen
  Station Assen
 • Station Assen en omgeving
  Station Assen en omgeving
 • Bouw station Assen
  Bouw station Assen
 • Bouw station Assen
  Bouw station Assen

Werkzaamheden 

In 2016 zijn we met de verbouwing gestart. De werkzaamheden aan het spoor rondden we in 2017 af. In februari 2020 werd het nieuwe station Assen feestelijk geopend.

Klaar voor de toekomst  

De aanpak van het stationsgebied in Assen was onderdeel van het ontwikkelingsprogramma FlorijnAsHiermee maakte de stad zich klaar voor de toekomst. Met een betere bereikbaarheid, soepele doorstroming van het verkeer, en ontwikkeling op het gebied van natuur, recreatie, wonen en werken.

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers