Zwolle : Aanleg fietstunnel N340

Vanaf maart 2022 werken we aan een nieuwe fietstunnel bij de Hessenweg in Zwolle. De nieuwe tunnel zorgt voor een snelle en veilige fietsroute van Zwolle naar Ommen. In de zomer van 2023 kunnen fietsers de spoorlijn Zwolle-Meppel veilig kruisen.

Locatie
Zwolle
Startdatum
2022
Einddatum
2023

Meer veiligheid

In 2018 heeft de N340 tussen Zwolle en Ommen een nieuw tracé gekregen. Het autoverkeer kan het spoor nu veilig kruisen via een nieuw viaduct. De oude Hessenweg heeft een andere indeling gekregen. Vroeger kruiste de N340 de spoorlijn Zwolle-Meppel met spoorwegovergang. Ter hoogte van deze onderdoorgang bouwt ProRail een nieuwe fietstunnel. 

Vechtdal Verbinding

Dit project maakt deel uit van het project Vechtdal Verbinding van de Provincie Overijssel. Dit project omvat een groot aantal verbetermaatregelen in de infrastructuur rondom Zwolle, Dalfsen en Ommen. De maatregelen komen de doorstroming en veiligheid van het verkeer in de regio ten goede.

Lees meer

Tunnel gereed in 2023

Aannemer Dura Vermeer start in maart 2022 met de voorbereidende werkzaamheden. De overweg aan de Hessenweg wordt in maart afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van een tijdelijke omleidingsroute. Naar verwachting is de tunnel in de zomer van 2023 gereed voor gebruik.

Bekijk de omleidingsroute

Meer nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers