Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Storingen op het spoor : Defecte trein

Soms kan een trein door een defect niet verder rijden. De gestrande trein houdt het spoor dan tijdelijk bezet voor andere treinen. 

Driesporenbeleid 

Bij een melding van een stilstaande trein probeert de vervoerder zo snel mogelijk de defecte trein te repareren. Lukt dit niet of niet snel genoeg? Dan zorgt de vervoerder er samen met de incidentenbestrijders van ProRail voor dat de gestrande reizigers verder kunnen.

Bekijk: Animatie: een storing door een defecte trein

Evacuatie

ProRail Incidentenbestrijding regelt een sleeplocomotief en materieel om reizigers te evacueren en de vervoerder bestelt bussen om reizigers naar hun bestemmings- of vertrekstation te brengen. 

Wat betekent dit voor het treinverkeer? 

Bij een defecte trein is het treinverkeer tijdelijk gestremd. Treinen worden omgeleid of vallen uit. Reizigers krijgen van de vervoerder een alternatief reisadvies. Als het spoor voor langere tijd bezet is, kan de vervoerder bussen inzetten. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers