Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Treinvrije periodes : Vervangend vervoer

Tijdens een treinvrije periode rijden er geen treinen rijden op het traject waar onze aannemers werkzaamheden uitvoeren. Met vervoerders hebben we afgesproken dat zij vervangend vervoer regelen of omreisroutes voorstellen.

Ongemak

Om treinen veilig te laten rijden voeren wij het hele jaar door onderhoud uit aan onze infrastructuur. En om in de toekomst aan de toenemende vraag naar mobiliteit te voldoen, vernieuwen we spoor en station. Dit geeft eigenlijk altijd wel enige ongemak: gedurende een bepaalde periode kunnen er dan (op een gedeelte van een traject) geen treinen rijden.

Daarom proberen we die periodes zo kort mogelijk te houden, combineren we werkzaamheden en werken we vaak in de nachten, weekenden en in vakanties. Dat geeft de minste hinder. Langdurige treinvrije periodes worden soms jaren van tevoren ingepland en dus vroegtijdig aangekondigd bij de vervoerders. Zij communiceren dit aan hun reizigers en bieden alternatieven aan.

Meer weten?

Wil je meer weten over vervangend vervoer, omreisroutes en de inzet van bussen? Neem dan contact op met de vervoerder die rijdt op het traject waar jij wilt reizen.

Zie reizigersvervoerders

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers