Minder treinen tussen Den Haag en Utrecht

ProRail heeft afgelopen nacht bij metingen op drie plekken scheurtjes ontdekt in het spoor bij station Den Haag Centraal. Hierdoor rijden er minder treinen tussen Den Haag en Utrecht Centraal.
Wissel bij station Utrecht Centraal
Dit is een archieffoto van een kruiswissel bij station Utrecht Centraal

In de ochtend van vrijdag 10 januari rond 4:30 uur zijn er scheurtjes aangetroffen in de spoorstaven bij drie wissels bij Den Haag Centraal. Omdat deze moeten worden hersteld, rijden er minder sprinters en intercity’s op het traject tussen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal. 

Herstelwerkzaamheden worden komende nacht uitgevoerd 

We doen er alles aan om het spoor zo snel mogelijk weer klaar te maken voor gebruik. Tegelijkertijd willen we het treinverkeer zo min mogelijk verstoren. Daarom zullen de herstelwerkzaamheden komende nacht worden uitgevoerd, na afloop van de dienstregeling. Reizigers wordt aangeraden om de reisplanner te raadplegen voor vertrek

Metingen ter controle

ProRail beheert 7400 kilometer spoor in Nederland. Daarop doen we voortdurend metingen om onveilige situaties te voorkomen. De metingen worden in de nacht gedaan, als er geen treinen rijden. Als het nodig is repareren we het spoor nog dezelfde nacht.

De scheurtjes bij Den Haag Centraal werden vlak voor het begin van de dienstregeling ontdekt. Daarom is ervoor gekozen om de herstelwerkzaamheden de volgende nacht te doen. Hierdoor wordt de dienstregeling zo min mogelijk verstoord.

Gepubliceerd op