Mooie verhalen op het spoor

Heb jij de pop-up perronmusea van BN'ers Floortje Dessing, Filemon Wesselink, Kenny B en Soufiane Touzani gemist? Bekijk ze hier en lees mooie reizigersverhalen!

De verborgen schatten van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum van Volkenkunde kwamen naar je toe. Op treinstations in Zwolle, Leiden, Arnhem en Utrecht werden op perrons tijdelijke musea ingericht. Deze werden mogelijk gemaakt door ProRail, NS en Bankgiro Loterij. Het laatste musem van tv-chefkok Yvette van Boven kun je nu nog bezoeken. Niet op een station, maar in het Tropenmuseum in Amsterdam. 

Vertel eens... 

Bij alle musea spraken we reizigers over hun reis, reisgezelschap, het museum en nog heel veel andere onderwerpen. We lichten er twee voor je uit, de andere mooie en leuke interviewtjes kun je bekijken in het fotoalbum op Facebook

Leiden Centraal

Utrecht Centraal

Prettig wachten

Op stations komt alles samen, je komt er mensen uit alle windstreken tegen. Door deze mini-musea kregen reizigers een inkijkje in de wereldwijde culturele verschillen en overeenkomsten. ProRail wil dat reizigers snel hun weg vinden op stations en prettig kunnen wachten. Daarom is de inrichting van de perrons met meubilair, bewegwijzering en reisinformatie overal hetzelfde. ProRail is pro helderheid, maar anti eenheidsworst. We willen dat er ook ruimte is voor verrassing, verbinding en inspiratie voor reizigers. Meer over ons programma vind je op prorail.nl/prettigwachten.

 

Gepubliceerd op