Museum Kenny B op station Arnhem

Van 27 juli tot en met 20 augustus is een van de wachtruimtes op perron 10/11 van station Arnhem Centraal speciaal omgebouwd tot het Museum van Kenny B. In dit mini-museum zijn muziekinstrumenten te zien en een aantal bijzondere objecten uit Suriname.

Museum van Kenny B

In het museum van zanger Kenny B geeft hij een inkijkje in de internationale muziekcultuur en zijn Surinaamse roots. In zijn museum zijn verschillende bijzondere muziekinstrumenten uit de hele wereld te zien en objecten die hem deden denken aan zijn jeugd in Suriname. Onder andere houtsnijwerk, een apinti, het meest gebruikte muziekinstrument onder de Marrons en fluiten van de Kari’na.

Vier tijdelijke stationsmusea

De verborgen schatten van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum van Volkenkunde komen deze zomer naar je toe. Op vier treinstations worden in de transparante wachtruimtes op perrons tijdelijke musea ingericht. Het museum van Kenny B is na het museum van Floortje Dessing op station Leiden het tweede mini-museum van het project ‘Museum van…’. Deze bijzondere musea worden mogelijk gemaakt door ProRail, NS en Bankgiro Loterij. Je kunt ze gratis en gewoon voor, tijdens of na je reis bezoeken.

Volgende stops: Utrecht en Zwolle

Na stations Arnhem reist het project ‘Museum van…’ verder naar station Utrecht Centraal. Daar opent van 24 augustus t/m 24 september het mini-museum van rapper Soufiane Touzani haar deuren. En van 28 september t/m 22 oktober is op station Zwolle het mini-museum van presentator Filemon Wesselink te bezoeken. De reis eindigt op 25 oktober in Amsterdam in het Tropenmuseum met het mini-museum van presentatrice Yvette van Boven.

Prettig wachten

Op stations komt alles samen, je komt er mensen uit alle windstreken tegen. Door deze mini-musea kunnen reizigers kennismaken met andere culturen. Het verruimt je blik en is een inspirerend tijdverdrijf terwijl je op de trein wacht. ProRail wil dat reizigers snel hun weg vinden op stations en prettig kunnen wachten. Daarom is de inrichting van de perrons met meubilair, bewegwijzering en reisinformatie overal hetzelfde. ProRail is pro helderheid, maar anti eenheidsworst. We willen dat er ook ruimte is voor verrassing, verbinding en inspiratie voor reizigers. Meer over ons programma vind je op prorail.nl/prettigwachten.

Gepubliceerd op