Prettig wachten

Op stations moet het verblijf prettig zijn. In schone en veilige wachtruimtes. Met – als het kan – een koffiehoek of een bloemenwinkel. ProRail zorgt dat wachten op stations aangenamer wordt, zodat meer mensen voor de trein zullen kiezen.

Meer treinreizigers

De overheid wil dat meer mensen met de trein reizen. Stations waar het prettig wachten is, kunnen daaraan bijdragen. Op nieuwe en grote stations is het vaak al goed toeven dankzij allerlei voorzieningen, en volop comfort. Maar ook op kleinere stations moeten reizigers zich welkom voelen.

Prettig en veilig

Goede reisinformatie, toegankelijkheid, genoeg fietsenstallingen; dat is op kleine en middelgrote stations wel in orde. Maar veel reizigers missen er sfeer, comfort en een veilig gevoel. Onder de noemer 'Prettig Wachten' werkt ProRail daar de komende jaren aan op tientallen kleine en middelgrote stations.

Meer comfort en meer bedrijvigheid

Ieder station in het programma 'Prettig Wachten' krijgt zijn eigen unieke aanpak. We investeren niet alleen in basisvoorzieningen als toiletten en comfortabele wachtruimtes want reizigers voelen zich vooral fijn op stations waar bedrijvigheid is. Daarom investeren we daar ook in, samen met NS en plaatselijke partijen.

Lokale ondernemers en niet-commerciële partijen (zoals instellingen voor begeleid werken) zijn enthousiast. Zij blijken vaak bereid om toezicht te houden op een wachtkamer of om een toilet schoon te houden.

Welkom thuis!

Op station Gorinchem profiteren reizigers al van de resultaten van Prettig Wachten. Zij kregen één grote, transparante ruimte met een mooie nieuwe vloer, bijzondere zitelementen en designverlichting. Herstel van de oude architectuur en een restauratie die langer open is. Ook bijzonder: de eigenaar van stationsrestauratie Loc 15 dacht mee over het interieur.