Schade bovenleiding bij Naarden groot

Update 12:00 uur

Update Naarden-Weesp: Update Naarden-Weesp: De aannemer is klaar met het herstel van de bovenleiding. Vanaf 13:00 uur rijden de treinen tussen Amersfoort en Amsterdam weer zoals normaal.
Een deel van de beschadigde bovenleiding tussen Naarden en Weesp.
Een deel van de beschadigde bovenleiding tussen Naarden en Weesp.

Update 10:00 uur

Eén spoor is weer in dienst tussen Naarden en Weesp, vanaf 10 uur gaan daar weer heel beperkt treinen rijden. Dat er niet meer kan rijden, komt onder meer doordat de aannemer naast de herstelwerkzaamheden aan de bovenleiding over een afstand van drie kilometer een extra visuele controle uitvoert. Dit om te voorkomen dat een over het hoofd geziene losse draad straks nieuwe schade veroorzaakt. Check de reisplanner voor vertrek.

Update 7:00 uur

Bij controle van het traject waarop de bovenleiding is hersteld is toch nog schade ontdekt die moet worden gerepareerd. Dat betekent dat pas vanaf 9 uur de eerste treinen over enkel spoor kunnen gaan rijden. Volledig herstel wordt nu geschat op 12:00 uur. Check de reisplanner voor vertrek.

Update 1 oktober 6 uur

Update Naarden-Weesp: spoorwerkers hebben vannacht hard kunnen doorwerken aan de schade aan de bovenleiding tussen Amersfoort en Amsterdam. Om 7 uur kunnen de eerste treinen weer over een enkel spoor rijden. Volledig herstel: 9 uur, zoals het er nu uitziet. Check de reisplanner voor vertrek.

Bericht woensdagavond 30 september

Woensdagavond 30 september om 18:00 uur is de bovenleiding bij de Keverdijk tussen Naarden en Weesp beschadigd geraakt. De schade aan de bovenleiding is groot: verspreid over meer dan een kilometer spoor. Het treinverkeer tussen Amersfoort en Amsterdam ligt stil.

Spoorwerkers werken met man en macht om te zorgen dat de treinen tussen Amersfoort en Amsterdam zo snel mogelijk weer kunnen rijden. Gezien de ernst van de schade gaan we er nu vanuit dat de treinen pas morgen in de loop van de middag weer kunnen rijden. Update volgt.

Reisplanner

Check morgenochtend voor vertrek de Reisplanner.

 

Gepubliceerd op