Spoor bereidt zich voor op storm

ProRail en NS bereiden zich voor op de verwachte storm vannacht. Omdat er kans is dat er bomen en takken op spoor en bovenleiding waaien, passen ProRail en NS op woensdag 18 november de dienstregeling uit voorzorg aan op het traject Zaandam - Den Helder. Er rijden minder intercity's op dat traject. We adviseren reizigers ns.nl te checken voordat zij op pad gaan.
Storm kan impact hebben op het spoor
Storm kan impact hebben op het spoor

Weerbureaus voorspellen voor vanavond en vannacht harde windstoten. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd. Net als op de weg en in de lucht kan het treinverkeer hinder ondervinden van storm.

Voorzorg

Bij een zware storm is de kans op (om)vallende bomen en takken die op het spoor of in de bovenleiding terecht komen groot. Uit voorzorg rijden er daarom woensdag 18 november minder intercity's op het traject Zaandam – Den Helder. Reizigers hebben daardoor een extra overstap in Alkmaar. Er kan een langere reistijd zijn en mogelijk meer drukte in de treinen.

Waarom minder treinen?

We passen de dienstregeling tussen Zaandam en Den Helder aan om eventuele verstoringen in de treindienst beter op te kunnen vangen om zo een meer betrouwbare treindienst te kunnen leveren. Zo voorkomen we ook dat storingen in Noord Holland gevolgen hebben voor de rest van het land.

Bereid je goed voor

De meest actuele reisinformatie is te vinden in de NS Reisplanner. Reizigers worden geadviseerd om zich goed voor te bereiden op hun reis morgenochtend.  NS informeert reizigers en helpt hen verder op de stations en in de trein.

Storingsploegen en wegsleepdienst

Als zich toch storingen voordoen, staan onze storingsploegen paraat om ervoor te zorgen dat reizigers hun reis zo snel mogelijk kunnen hervatten. Deze ploegen zijn uitgerust met gereedschappen om het spoor zo snel mogelijk vrij te maken van bomen of takken. Ook staat een wegsleeptrein gereed om defecte treinen zo snel mogelijk weg te slepen. Vanuit ons operationele centrum houden we de weerberichten 24/7 in de gaten. 

Wil je meer weten over onze herfstmaatregelen? Bekijk onze herfstpagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd op