Spoorvernieuwing 16/17 juli

Dit weekend wordt er door ProRail op diverse plekken gewerkt aan de vernieuwing van het spoor. Dit kan ervoor zorgen dat bepaalde stations of perrons tijdelijk niet beschikbaar zijn. Plan daarom altijd je reis via de reisplanner voor vertrek. Lees hier welke werkzaamheden er dit weekend plaatsvinden.
Spoorvernieuwing
Spoorvernieuwing

Hoek van Holland Strand-Schiedam Centrum 

De Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland wordt in september 2017 een hoogwaardig metrolijn. De Hoekse Lijn is nu 23 kilometer lang en wordt verlengd met enkele kilometers, zodat deze straks doorloopt tot op het strand. Er komen twee nieuwe stations: station Maassluis Steendijkpolder en station Hoek van Holland Strand en daarnaast worden de zeven huidige stations gemoderniseerd. De lijn wordt in vijf maanden, april - september 2017 omgebouwd. Voor een soepele realisatie van dit project treft ProRail nu vast voorbereidingen. Meer weten over het project Hoekse Lijn? Bekijk de projectpagina.

Haarlem - Amsterdam Sloterdijk 

Op station Haarlem Spaarnwoude werken we dit weekend aan het verhogen van de perrons. De perrons worden verhoogd naar de Europese norm van 76 cm. Door de perrons gelijkvloers te gemaakt met de treinen, wordt het in- en uitstappen in de toekomst gemakkelijker, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Lees meer over het verhogen van de perrons op prorail.nl/toegankelijkheid. In verband met deze werkzaamheden is het station niet toegankelijk. Lees op de projectpagina meer over de gevolgen van deze werkzaamheden. 

Meppel

De stalen spoorbrug over de Vecht (tussen Meppel en Zwolle) krijgt een nieuwe laklaag. Als gevolg hiervan is er één spoor, in plaats van twee, beschikbaar. Meer informatie hierover lees je op de projectpagina.

Utrecht

Van zaterdag 9 juli tot en met zondag 17 juli gaan we weer een flinke stap zetten in het vernieuwen van de sporen bij Utrecht Centraal. In die periode rijden er minder treinen van en naar Utrecht. ProRail vernieuwt alle sporen rond Utrecht en legt nieuwe sporen aan. Daardoor kunnen er in de toekomst 150 treinen per uur van en naar Utrecht rijden, terwijl dat er nu 100 per uur zijn.

Maastricht

Dit weekend vindt er onderhoud aan de perronoverkapping op station Maastricht plaats. Zo wordt onder meer de dakbedekking vernieuwd en worden de kappen opnieuw geschilderd. De werkzaamheden zijn verspreid over meerdere weekenden, bekijk het overzicht van deze weekenden.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen. Check je reisplanner dus voor vertrek! Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Het tienstappenplan(link is external)laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Gepubliceerd op