Station Strijp S zet Eindhoven op de kaart

Nieuws

11 december 2015

Onderscheidend, herkenbaar en eigentijds. Vanaf maandag 14 december heet station Eindhoven Beukenlaan officieel station Eindhoven Strijp S. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de gemeente in vervulling.

Strijp S, een voormalig industriepark ooit zo genoemd door Philips, is tegenwoordig het creatieve en culturele hart van Eindhoven. Veel jonge en hippe ondernemers houden hier kantoor in de oude fabrieken waar het bruist van de energie. De plek waar je tegenwoordig bijzondere restaurantjes vindt, exclusieve winkels en inspirerende evenementen zoals Glow of de Dutch Design Week. 

Herkenbaar en goed bereikbaar 

Waar Strijp S zichzelf al op de kaart had gezet, kon het nabijgelegen station nog wel een opknapbeurt gebruiken. Daarom sloegen ProRail, NS en de gemeente vorig jaar de handen ineen en is er veel gedaan om het station een positieve impuls te geven. Zo kreeg het station meer kleur, werd de verlichting vernieuwd en kwamen er fietsgoten bij de trappen. Ook is afgesproken dat het station liften krijgt om de bereikbaarheid te verbeteren. Die zullen naar verwachting in 2018 zijn gerealiseerd. Als klap op de vuurpijl is nu ook de naam van het station gewijzigd in Strijp S. Een naam die past bij de omgeving en herkenbaar is voor de reiziger. 

Zorg voor stations 

Stations moeten goed bereikbaar zijn, voor iedereen. En ook binnen het station moeten mensen hun weg goed kunnen vinden. Bovendien moet het station een veilige en schone plek zijn, waar het wachten aangenaam is. ProRail zorgt voor alle stations in Nederland. Wij bouwen aan betere stations, die ook duurzaam zijn. En we bouwen nieuwe stations. Zodat u met de trein echt overal kunt komen.
 
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers