Werkzaamheden tijdens het Hemelvaartweekend

Het belooft een zomers weekend te worden met lekker weer en veel evenementen. Ook ProRail zit het lange ‘weekend’ van 5 t/m 8 mei niet stil en werkt aan het spoor. Ga jij dit weekend met de trein? Bijvoorbeeld naar een bevrijdingsfestival, Breda Jazz Festival, Alkmaar City Run of de Giro d’Italia? Plan dan voor vertrek je reis via de reisplanner.

Werkzaamheden rond Almere

Tussen Almere en Weesp rijden dit weekend geen treinen omdat we geluidsschermen plaatsen en een nieuw wisselcomplex. Er rijden wel bussen. Mocht je de auto willen pakken let dan op de werkzaamheden van Rijkswaterstaat op de A1 dit weekend.

Spoorvernieuwing Utrecht

In het Hemelvaartweekend rijden er minder treinen van en naar Utrecht. We zetten een grote stap in de spoorvernieuwing zodat er in de toekomst juist meer treinen van en naar Utrecht kunnen rijden.

Perronverhoging

Op station Veenendaal de Klomp (7 en 8 mei) en station Haarlem Spaarnwoude (6 t/m 8 mei) vinden werkzaamheden met betrekking tot het verhogen van de perrons plaats. De perrons worden verhoogt naar de Europese norm van 76 cm. Door de perrons gelijkvloers te gemaakt met de treinen, wordt het in- en uitstappen in de toekomst gemakkelijker, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Lees meer over het verhogen van de perrons op www.prorail.nl/toegankelijkheid.

Onderdoorgang station Eygelshoven

Van donderdag 5 mei tot en met zondag 8 mei wordt er gewerkt aan de realisatie van een onderdoorgang nabij station Eygelshoven. Lees er meer over in ons nieuwsbericht 'Spektakel: we gaan ‘sjuven’ in Eygelshoven'.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen. Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Kijk hier voor een tienstappenplan dat laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

 

Gepubliceerd op