Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Podcast : Flessenpost uit Leeuwarden

Het is een spannend boek: bij werkzaamheden op station Leeuwarden vindt Ernie tussen het puin een oude fles. Een fles met briefjes erin. Uit 1891. En dan begint het verhaal eigenlijk pas echt.

Podcast

Hij lag er ruim een eeuw. De oude fles met daarin vier kleine briefjes was verstopt onder de perronkap van station Leeuwarden. Tijdens een renovatie werd het gevonden. Luister hier naar het verhaal van drie heren uit die tijd en hun ludieke actie om niet vergeten te worden. Voorgelezen door Joost Prinsen.

Beluister de aflevering

Verteller: Joost Prinsen 

Gast: Ernie Baas

Met medewerking van: Yuri van Koeveringe, Jerry Huisman, Jim van Leersum, Jasper de Kinkelder, Maarten Kleingeld en Visionair Ordinair.

Een nieuwe brief

Het spannende boek is bijna uit. Na de vondst van de fles uit 1891, ingemetseld onder een perronkap op station Leeuwarden, hebben we Nederland opgeroepen om mee te zoeken naar de mannen waarvan de namen op de briefjes stonden. En de tips stroomden binnen ...

Lees over de nieuwe brief Lees over de nieuwe brief

Bodemonderzoek

Als spoorbeheerder nemen we de verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met archeologische resten in de bodem.

Voordat wij ergens bouwen, onderzoeken we of er waardevolle voorwerpen in de grond zitten.

Lees meer