: Spoorburen

ProRail beheert ruim 7.000 km spoor en bijna 400 stations. In de directe omgeving van het spoor wonen maar liefst 1 miljoen mensen. Hier gebeurt van alles! Terwijl ProRail werkt aan sporen en stations, maken onze 'buren' ook van alles mee. En bijna dagelijks bellen omwonenden van het spoor ons team publieksvoorlichting met de meest uiteenlopende vragen, klachten en meldingen.

Op bezoek

In de serie Spoorburen zoeken we onze buren op. Onze CEO, bouwmanagers, omgevingsmanagers, communicatieadviseurs en publieksvoorlichters trekken het land in en bieden een luisterend oor. En als het lukt, een oplossing of kijkje achter de schermen. Je ziet het in de afleveringen hieronder.

Spoorburen gezocht

Ben jij ook een "spoorbuur" en heb je een bijzondere verhaal om met ons te delen? Stuur ons dan alsjeblieft een mailtje of neem telefonisch contact met ons op.

Aflevering 2: Kerststation Arkel

In Arkel staat tijdens de feestdagen één van de mooiste stations van Nederland. Het station in het Zuid-Hollandse dorpje is dan omgetoverd tot Christmas Station Arkel. Het brengt letterlijk licht in donkere tijden. Tijd voor publieksvoorlichter Bas om een bezoekje te brengen aan dit bijzondere station.

Bekijk de aflevering

Aflevering 1: Op pad met meneer van Rooijen

De 79-jarige meneer Van Rooijen stapte twee jaar geleden in de taxi richting het hoofdkantoor van ProRail om daar zijn plannen voor de opening van station Driebergen-Zeist voor te leggen. Helaas ging die opening niet door, maar daar liet publieksvoorlichter Bas het niet bij zitten.

Bekijk de aflevering

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers