Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

: Stationsverhalen

In de serie Stationsverhalen vertellen we over bijzondere stations en de mensen die achter en voor de schermen aan stations werken.

Samen

ProRail bouwt en beheert stations op duurzame en innovatieve wijze. Onze stations zijn knooppunten van duurzame mobiliteit, waar comfort, transfer, veiligheid en de toegankelijkheid ervan centraal staan. We zijn partner voor vervoerders, gemeenten en vastgoedontwikkelaar als het gaat om stationsprojecten en we praten mee over ov-vraagstukken. Dat doen we samen met NS Stations.

In vier verhalen vertellen collega's van ProRail en NS hoe dat gaat binnen hun werkgebied.

Samen voor fietsen

Marieke Zwaneveld, projectcoördinator bij ProRail, en Pol Ramos, districtsmanager bij NS Services, werken allebei binnen het domein fietsen. Een belangrijk werkgebied, want de helft van alle treinreizigers komt met de fiets naar het station. Dat zijn er bijna 650.000 per dag. ProRail werkt daarom samen met NS en gemeenten om op een slimme manier meer ruimte te maken voor de fietsen.

Lees het artikel

Geen steen overgeslagen

Erwin de Boer, bouwmanager bij ProRail, en Renger Bruce, Technisch Ontwikkelaar bij NS Stations, werken nauw samen aan de verbouwing van Almere Centrum. “We leren het andere bedrijf steeds beter kennen en ook elkaars verschillende belangen beter te begrijpen. Dat bevordert de samenwerking, en dus ook het resultaat voor de reiziger!”

Lees het artikel

Een schoon station

Eelco Krakau, Contractmanager Stationsbeheer bij ProRail, en Willemijn Meiboom, Manager Stations bij NS Stations, werken samen binnen het domein stationsmanagement. Zij hebben een fijne samenwerking. “Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: de reiziger een zo fijn mogelijke stationsbeleving geven!” 

Lees het artikel

Een afvalvrij station

Een afvalvrij station in 2040, dat is de grote wens van ProRail en NS Stations. En daarmee ook van Jorien Maltha en Lotte van Grol. Zij houden zich bezig met duurzaamheid op stations en daar hoort het scheiden van afval ook bij. Jorien is programmamanager Duurzaamheid op stations bij ProRail. Lotte werkt bij NS Stations, als programmamanager Circulaire stations. “We kunnen gewoon niet zonder elkaar."

Lees het artikel

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers