Hoe lang is de Klimaattrein onderweg naar Glasgow?

Veelgestelde vraag

De reistijd van Amsterdam naar Glasgow is (inclusief overstap in Londen) tien uur en een kwartier. Het zal voor velen, zowel zakelijk als privé, dan ook niet een reis zijn waarop de trein qua reistijd of kosten een concurrerend alternatief is voor het vliegtuig.

Op kortere afstanden binnen Europa, tot 700 kilometer, kan de trein wel degelijk concurreren met het vliegtuig qua reistijd en kosten, bijvoorbeeld tussen Amsterdam en Londen. Onder andere journalisten van RTL probeerden dat al eens uit. Reizen per trein is niet alleen duurzaam. Ook qua reiscomfort en beleving biedt de trein voordelen ten opzichte van het vliegtuig of de auto. Zo kun je tijdens een treinreis onderweg rustig werken of genieten van het uitzicht. In de Klimaattrein zal tussen Amsterdam en Londen een on-board programma georganiseerd worden, waarbij de verschillende delegaties met elkaar in gesprek gaan over duurzame mobiliteit.

Begin 2020 vergeleken we zeven Europese bestemmingen per trein en het vliegtuig op basis van frequentie per dag, kosten en reistijd. Het overzicht laat zien dat zeker op de bestemmingen dichterbij de trein een zeer gunstig alternatief is, ook qua reistijd en prijs. En dat in alle gevallen geldt: de CO2-footprint van je reis is het kleinst per trein!

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers