Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Waarom laat ProRail een Klimaattrein rijden?

Veelgestelde vraag

Met deze speciale Klimaattrein maken we het mogelijk dat onderhandelingsdelegaties, jongeren, NGO’s, onderzoekers en anderen op een duurzame manier naar de Klimaattop in Glasgow kunnen reizen. Juist bij een conferentie als de jaarlijkse Klimaattop is het wat ons betreft essentieel om daad bij het woord te voegen: door niet alleen te praten en te onderhandelen over het klimaat, maar zelf ook het goede voorbeeld te geven.

Daarnaast vragen we, in dit Europese jaar van het Spoor, met deze speciale Klimaattrein aandacht voor de rol van de trein in een duurzaam Europa. Er kan nog veel verbeterd worden aan internationaal treinverkeer, en dit onderwerp willen we daarom op de agenda zetten van de Klimaattop. In de trein naar Glasgow zal een programma georganiseerd worden, waarbij jongeren in gesprek gaan met vervoerders, delegaties en overheden over duurzame mobiliteit.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers