Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Hoeveel test­ritten vinden plaats op de HSL?

Veelgestelde vraag

NS test nieuwe intercity's op de hogesnelheidslijn. In totaal vinden er circa 100 test­ritten in de nacht en 1650 test­ritten overdag plaats.

De test­nachten starten medio juni 2020 en lopen door tot medio 2021. De nachtelijke testritten zijn op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagnachten en vinden plaats op het spoor tussen Hoofddorp en Hazeldonk.

De aantallen zijn ongeveer als volgt verdeeld:

  • Van juni 2020 tot en met medio 2021: 10-20 nachtelijke testritten per week tussen Hoofddorp en Rotterdam. Deze zijn verdeeld over de donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht.
  • In dezelfde periode tot 20 nachtelijke testritten per week tussen Rotterdam en Hazeldonk op de vrijdag- en zaterdagnacht.
  • De nachtelijke testritten vinden plaats van 00.00 tot en met 06.00 uur. In die uren is de hogesnelheidslijn gesloten is voor reizigersvervoer. Ook is het spoor niet in gebruik voor onderhoud.
  • In 2021 voert NS overdag in totaal zo'n 1650 testritten tussen de reguliere reizigerstreinen uit.

 

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers