Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Zomerwerk 2023 : Apeldoorn

Van 20 juli tot 7 augustus werkt onze aannemer bij station Apeldoorn. Met de werkzaamheden in Apeldoorn maken we het station klaar voor de toekomst. We passen het ontwerp van de sporen aan, zodat treinen straks sneller en soepeler kunnen doorrijden. Daarvoor is het ook nodig om perrons aan te passen. Zo krijgt de trein naar Deventer en Zutphen een eigen perron.

Daarnaast vervangt onze aannemer wissels, wisselverwarming en een aantal sporen. Die zijn aan het einde van hun technische levensduur. Dit werk is nodig om meer treinen te kunnen laten rijden van en naar Apeldoorn. Ook verwijdert en vernieuwt de aannemer (boven)leidingen en oude kabels, ontgraaft deze spoorgrind en vervangt hij houten bielzen door betonnen dwarsliggers.

Betonnen dwarsliggers geven meer stabiliteit en zorgen voor minder geluidsoverlast. Ook passen we de treinbeveiligingsinstallatie aan op de nieuwe situatie. We doen dit werk zo duurzaam mogelijk, door zo veel mogelijk gebruik te maken van elektrisch gereedschap en materieel.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers