Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Zomerwerk 2023 : Gouda - Den Haag Ypenburg

Als je met de trein vanuit Den Haag naar Gouda rijdt, kom je langs prachtig landelijk gebied. Je steekt daarbij menig slootje over. Om dat veilig te kunnen doen liggen er duikers onder het spoor. Dat zijn een soort kokers waardoor water van de ene kant naar de andere kant kan stromen. In de afgelopen maanden zijn er al drie duikers vervangen, Nu vervangen we er twee.

Deze duikers zijn meer dan honderd jaar oud en daardoor echt aan vervanging toe. Hiervoor moet het spoor eerst weg, om de ondersteuning voor de duikers te kunnen heien, de duikers aan te leggen, grond aan te voeren en het spoor weer terug te leggen.

Verder gaan we bij Gouda voor de nieuwe wijk Lombok kabels en leidingen verleggen. Die kabels liggen nu nog in een industriegebied maar omdat de gemeente hier een woonwijk wil aanleggen, moet onze aannemer de kabels en leidingen die van een relaishuis naar het spoor lopen in een recht tracé onder de weg aanleggen zodat ze straks niet onder de huizen liggen. Veilig werken aan kabels en leidingen kan alleen als hier geen spanning op staat.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers