Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Zomerwerk 2023 : Willemsspoortunnel Rotterdam

Van 30 juli tot 7 augustus gaan we een week aan het werk in de Willemspoortunnel. NS rijdt een aangepaste dienstregeling en stopt niet op station Rotterdam Blaak. We gaan hier de spoorstaven vervangen die door het gebruik slijten. Het werk maakt veel lawaai, wat voor reizigers niet prettig is. Medewerkers hebben hier vanwege gehoorbescherming geen last van.

De Willemsspoortunnel is een 2800 meter lange tunnel met twee tunnelbuizen. Elke buis leidt twee sporen onder de Maas door. De tunnel is een uiterst drukke vervoersader in de zuidelijke randstad. Vanaf eind 2016 is ProRail met aannemers aan het werk om de sporen in de tunnel te vernieuwen. Het spoorwerk dat deze zomer plaatsvindt, is voorlopig het laatste.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers