ProRail doet weer aangifte tegen gevaarlijk gedrag

Nieuws

4 november 2015

ProRail doet weer aangifte tegen een chauffeur die treinverkeer, reizigers en omstanders in gevaar heeft gebracht. Een omstander van een overweg in Den Bosch raakte lichtgewond toen een shovel op een overweg achterbleef. Onze overweg en een een intercitytrein liepen grote averij op.

Het incident gebeurde op dinsdagmorgen 27 oktober op de overweg aan de Orthenseweg in Den Bosch. Een shovel viel tijdens het passeren van de overweg van een voertuig en belandde tussen de spoorbomen. Een intercity raakte de shovel vol, waardoor deze de overweginstallatie raakte. Een omstander (een politieman onderweg naar zijn werk) raakt lichtgewond. Dit incident gebeurde in een week dat er veel te doen was op onze overwegen. Lees het in het nieuwsbericht: Overwegen: leren we het dan nooit?

Onacceptabel

Het had slechter af kunnen lopen in Den Bosch. Een object zoals een shovel kan een ontsporing veroorzaken met alle gevolgen van dien. ProRail accepteert gevaarlijk gedrag bij overwegen niet. Al eerder deden we aangifte tegen een vrachtwagenchauffeur die wilde keren op een overweg. Ook spoorboomduikers ontspringen de dans niet. Met roekeloos gedrag brengen weggebruikers het treinverkeer, reizigers en omstanders in gevaar. Met het doen van aangifte wil ProRail een duidelijk signaal geven.

Hoe vaak moeten we het nog zeggen?

ProRail neemt jaarlijks maatregelen om de veiligheid op overwegen te verbeteren. Dat blijft noodzakelijk aangezien er nog ieder jaar op overwegen dodelijke aanrijdingen plaatsvinden. Omdat gedrag van weggebruikers hierbij een grote rol speelt, voert ProRail jaarlijks campagnes. We kunnen het dan ook niet vaak genoeg zeggen: let op bij overwegen! 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers