Spoorvernieuwing: geen treinverkeer rondom Gouda dit weekend

Nieuws

21 juni 2019

ProRail vernieuwt in het weekend van 22-23 juni het spoor op verschillende trajecten op en rond Gouda. Op station Rotterdam Alexander werken we aan de perrons. Daardoor rijden er op zaterdag en zondag geen treinen tussen Utrecht – Gouda – Den Haag, Utrecht – Gouda – Rotterdam en tussen Gouda en Alphen aan de Rijn.

Spreiden werk

ProRail werkt continu aan onderhoud, vernieuwing en uitbreiding van het spoor. We denken goed na over de periodes en spreiding van onze werkzaamheden. Daarom werken we zoveel mogelijk op tijdstippen waarop er minder reizigers zijn: ’s nachts, in het weekend of in vakanties. En we proberen rekening te houden met evenementen in de omgeving. 

Combineren werk

Daarnaast combineren we werk zo veel mogelijk. Dat doen we door op het moment dat het treinverkeer van en naar Gouda stil ligt, ook aan de slag te gaan op andere plekken op deze trajecten. Dit weekend zijn we daarom bijvoorbeeld ook aan het werk op station Rotterdam Alexander.

Wat betekent dit voor reizigers?

Afhankelijk van de dag en het traject is het advies aan reizigers: omreizen of gebruikmaken van vervangend busvervoer. Houd rekening met extra reistijd en check voor vertrek de reisplanner

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers