Een verbeterd spoor tussen Zevenaar, Didam en Wehl

ProRail viert vrijdag 13 september, samen met de provincie Gelderland en de gemeentes Zevenaar, Montferland en Doetinchem, de realisatie van een sterk verbeterd spoor. Tussen Zevenaar en Didam hebben we het spoor verdubbeld en zijn er maatregelen getroffen waardoor treinen met hogere snelheid kunnen rijden. Tussen Didam en Wehl is het spoor geheel vernieuwd.
Spoorwerker vernieuwt spoor tussen Zevenaar en Didam
Archiefbeeld van spoorwerker tijdens de 18-daagse buitendienststelling afgelopen zomer

Het afgelopen jaar is er keihard gewerkt om de spoorverdubbeling te realiseren. Met als hoogte- en zwaartepunt de achttiendaagse buitendienststelling afgelopen zomer. Het was geen alledaagse klus, maar het resultaat mag er zijn. Dankzij deze verbeteringen hebben reizigers een kortere reistijd en een dienstregeling die betrouwbaarder is. 

Spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl

Na jarenlange voorbereiding hebben wij samen met Strukton Rail, in opdracht van de provincie Gelderland, aan het spoor gewerkt om de Achterhoek en de Liemers beter en sneller bereikbaar te maken. Er zijn ook overwegen aangepast en de overweg op de Babberichseweg is opgeheven en vervangen door een onderdoorgang. Voor reizigers is de dienstregeling op het traject Arnhem-Zevenaar-Doetinchem verbeterd en is er minder kans op storingen.

 

Gepubliceerd op