Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Lunchmeetings Data Science in het Spoor

Nieuws

26 juni 2020

ProRail timmert aan de weg op het gebied van big data, sensoring en andere kansen die de digitalisering van informatie ons te bieden heeft. De kennis die wij al hebben willen we graag delen. En verder ontwikkelen met behulp van marktpartners die ons iets te bieden hebben. Daarom starten we op dinsdag 30 juni met een reeks webinars over data science in het spoor.

Samen kansen ontdekken

ProRail wil het spoor zo slim en efficiënter mogelijk beheren met zo weinig mogelijk hinder voor de spoorgebruikers en de omgeving, ook als er meer treinen gaan rijden. We zijn al best goed op weg, maar we kunnen altijd hulp gebruiken. Daarom nodigen we iedereen uit om elkaar online te ontmoeten, zodat we samen kunnen ontdekken welke data nodig zijn om al deze verbeteringen te realiseren.

Tijdens de webinarreeks Data Science in het Spoor laten we zien wat we al doen, welke databronnen we hebben en vooral wat onze bottlenecks zijn. We dagen je uit met ons in gesprek te gaan over waar kansen liggen en waar we verbeteringen samen kunnen versnellen. Ook willen we podium geven aan wie op dit vlak zelf wat wil delen.

Voor wie?

Iedereen die meer wil weten over data science bij ProRail of beeldherkenning als methodiek en iedereen die kansen ziet om ons daarbij te helpen, is welkom. We zorgen voor breedte en diepte in het programma, zodat het voor verschillende soorten deelnemers aantrekkelijk is om erbij te zijn.

Wanneer?

Het eerste webinar is op dinsdag 30 juni van 12.00 tot uiterlijk 13.30 uur. Het thema van deze meeting is Convolutional Neural Networks, ofwel beeldherkenning. In ons geval gaat het om een prachtige methode waarmee we foto’s uit een meettrein, die het spoor van dichtbij fotografeert, automatisch omzetten naar informatie over de staat van de infrastructuur.

De sprekers tijdens het webinar zijn data scientists Oscar van Hees van ProRail en Richard Bartels van Vantage AI en Thymo van den Brug, manager Vernieuwing bij ProRail.

Aanmelden

Is je interesse gewekt? Meld je dan hier aan voor dit webinar. Je ontvangt een bevestiging en meer informatie per e-mail.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers