Toegang tot ProRail-terrein

Iedereen die rond het spoor of op bouwplaatsen van ProRail werkt, moet het Digitaal Veiligheidspaspoort gebruiken. Bent u bezoeker of werkt u incidenteel op die plekken? Dan heeft u een dagpas nodig om bouwplaatsen en het gebied rond het spoor te kunnen betreden. Daarbuiten is er geen pas vereist, maar gelden voor iedereen de Richtlijnen voor Veilig werken.

Digitaal Veiligheidspaspoort

Iedereen die in opdracht van ProRail werkzaamheden uitvoert in de gevarenzone (Zone A) of nabijheidszone (Zone B), moet in het bezit zijn van een geldig Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP) of dagpas. Dat geldt ook voor werk op bouwplaatsen van ProRail.

Zo vraagt u een Digitaal Veiligheidspaspoort aan

Wilt u een Digitaal Veiligheidspaspoort aanvragen? Op de website Digitaal Veiligheidspaspoort staat stapsgewijs beschreven hoe u dat doet.

Dagpas

De dagpas is verplicht voor iedereen die geen DVP heeft en die incidenteel werkzaamheden uitvoert in de gevarenzone (Zone A), Zone B en op bouwplaatsen, én voor bezoekers. Per persoon kan maximaal 10 keer per jaar een dagpas worden uitgegeven. Meer informatie over een dagpas en het aanvragen daarvan, vindt u hier.

Richtlijnen voor veilig werken

Werkt u of bevindt u zich buiten de bouwplaatsen of Zone A en B? Dan heeft u geen Digitaal Veiligheidspaspoort of dagpas nodig. Iedereen moet zich ook in die gebieden houden aan de Richtlijnen voor veilig werken.