Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Leveranciers : Veilig werken

ProRail gaat voor een veilig spoor zonder incidentenOók voor de mensen die op en rond het spoor werken. Samen met onze aannemers zorgen we dat niemand daarbij onnodig risico loopt.

Afspraken

Zo hebben we als spoorbranche gezamenlijk afspraken gemaakt over veilig werken. We bekijken zorgvuldig of het treinverkeer tijdens werkzaamheden moet worden aangepast. En iedereen die op spoorwegterrein komt, moet daarvoor een geldig toegangsbewijs hebben. 

Afvoer van chroom-6 bewerkt metaal

Afgelopen periode is er landelijk onrust ontstaan rondom chroom-6 in verf en conservering. ProRail heeft op een aantal van zijn objecten ook chroom-6 aangetroffen in de verf en/of de coating op zijn metalen objecten. ProRail is volgens wet- en regelgeving in deze de ‘ontdoener’ van het schroot. De afnemer is in deze de ‘erkend verwerker’.

Lees hier meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers