Veilig werken : Toegang tot ProRail-terrein

Iedereen die op of rond het spoor óf op bouwplaatsen van ProRail aanwezig is, dient in het bezit te zijn van een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP)Ben je bezoeker of werk je incidenteel op die plekken? Dan volstaat een dagpas. Daarbuiten is er geen pas vereist, maar gelden voor iedereen de richtlijnen voor veilig werken. 

Digitaal Veiligheidspaspoort 

Iedereen die in opdracht van ProRail werkzaamheden uitvoert in de gevarenzone (Zone A) of nabijheidszone (Zone B), moet in het bezit zijn van een geldig Digitaal Veiligheidspaspoort of dagpas. Dat geldt ook voor werk op bouwplaatsen van ProRail.

Zones A, B en C

Digitaal Veiligheidspaspoort aanvragen 

Wil je een Digitaal Veiligheidspaspoort aanvragen? Op de website Digitaal Veiligheidspaspoort staat stap voor stap beschreven hoe je dat doet.

Dagpas 

De dagpas is verplicht voor bezoekers én voor iedereen die geen DVP heeft en die incidenteel werkzaamheden uitvoert in Zone A, Zone B en op bouwplaatsen. Per persoon kan maximaal tien keer per jaar een dagpas worden uitgegeven. Meer informatie over een dagpas en het aanvragen daarvan, vind je hier. 

Richtlijnen voor veilig werken 

Werk je of bevind jij je buiten de bouwplaatsen of Zone A en B? Dan heb je geen Digitaal Veiligheidspaspoort of dagpas nodig. Iedereen moet zich wél in die gebieden houden aan de richtlijnen voor veilig werken. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers