12 dagen minder treinen richting Schiphol

Nieuws

19 februari 2024

ProRail werkt van 26 februari tot 9 maart aan het spoor rondom Schiphol. Dat betekent dat er 12 dagen minder treinen rijden richting Schiphol Airport.

Dit gaan we doen

Rondom Schiphol vernieuwen we de sporen en de constructie waar het spoor op ligt. Ook vervangen we twee wissels in de spoortunnel. En kijken we alle verlichting en de technische installaties in de spoortunnel na. Daarnaast werken we bij het opstelterrein bij Hoofddorp en werken we door aan de roltrappen, vaste trappen en hellingbanen. Dit nadert zijn einde: voor de zomervakantie zijn alle (rol)trappen weer in gebruik.

Twee jaar bezig

Het spoor rond Schiphol moet goed onderhouden worden. Daar werken we hard aan. We werken steeds in één tunnelbuis en houden rekening met de vakantieperiodes. Hierdoor zijn de werkzaamheden verspreid over zes jaar. We zijn nu twee jaar bezig.

ProRail werkt ook van 29 maart tot 1 april en van 9 tot 13 mei rondom Schiphol. De werkzaamheden worden vervolgens in november weer hervat. Meer weten over de werkzaamheden die we al uitvoerden? Je ziet het in deze video.

Over onze projecten

Station Schiphol Airport is druk. Zowel qua treinen als qua treinreizigers. Daarom moet het spoor rondom Schiphol goed onderhouden worden. Dat doen we met het project Groot Onderhoud Schiphol. Hiermee zorgen wij dat het spoor en de tunnels weer 40 jaar mee kunnen.

Met het project Multimodale Knoop Schiphol zorgen we onder meer voor meer ruimte op de perrons. Dit doen we door bijvoorbeeld hellingbanen weg te halen en te vervangen door vaste trappen. Deze projecten lopen gelijk op: ze beperken we de hinder voor reizigers. Komend voorjaar is de vervanging van hellingbanen en roltrappen klaar. De andere werkzaamheden lopen nog door tot 2028.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers