Aannemer werkzaamheden Oldenzaal bekend

Nieuws

16 januari 2023

Dit jaar krijgt station Oldenzaal er een nieuw perron en een stuk spoor bij. ProRail heeft dit werk vrijdag 13 januari gegund aan aannemer VolkerRail. Een belangrijke stap in het project om de reistijd van de Intercity Berlijn tussen Amsterdam en Berlijn te versnellen.

Uitvoering

Met het gunnen van het werk gaat het project een nieuwe fase in; die van de uitvoering van het project. De aannemer gaat nu de planning van de werkzaamheden verder in detail uitwerken en voorbereidingen treffen. Het werk op het station start naar verwachting in de tweede helft van dit jaar. Het nieuwe perron en spoor moeten uiterlijk 10 december 2023 helemaal klaar zijn. Dan gaat namelijk de nieuwe dienstregeling in.

Impressie van de aanpassingen op station Oldenzaal
Impressie van de aanpassingen op station Oldenzaal

Sneller doorrijden

Met ingang van de nieuwe dienstregeling maakt de (regionale) stoptrein Zutphen-Hengelo-Oldenzaal gebruik van het nieuwe perron op de momenten dat de IC Berlijn het station passeert. Hiermee kan de Intercity Berlijn sneller doorrijden over het doorgaande spoor. Dit is een van de aanpassingen waardoor de reistijd tussen Amsterdam en Berlijn een half uur korter wordt.

Het nieuwe perron en spoor komen aan de noordkant van het station. Het stuk spoor van 130 meter komt naast het bestaande spoor 1 en wordt met een wissel aangesloten. Het nieuwe perron krijgt een pad naar het bestaande perron van spoor 1. Via dit pad komen reizigers op en van het nieuwe perron. Het wordt ook mogelijk om het perron te bereiken via een trap en hellingbaan vanaf het busstation.

Aanpassingen

Om de reistijd van de Intercity Berlijn tussen Amsterdam en Berlijn op korte termijn te versnellen passen we station Oldenzaal aan. We bouwen aan de noordkant van het station een nieuw stuk spoor en een extra perron. Hierdoor komt er ruimte voor de Intercity Berlijn om sneller door te rijden.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers