Aanrijding met fietser op overweg Giessenburg

Nieuws

21 oktober 2020

Op een overweg op de Neerpolderseweg in Giessenburg, gemeente Molenlanden, heeft op woensdag 21 oktober een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een fietser. De fietser is daarbij helaas overleden en de politie doet onderzoek naar de toedracht. Het gaat om een overweg die beveiligd is met bomen, bellen en lichten.

Merwedelingelijn

Door de aanrijding, die even voor 8:00 uur plaatsvond, is het spoor tussen de stations Hardinxveld-Giessendam en Boven-Hardinxveld versperd. Deze stations liggen op de Merwedelingelijn.

Eén trein raakte als gevolg van het ongeval gestrand. Er zaten negen reizigers in, die na ongeveer drie kwartier zijn geëvacueerd door incidentenbestrijders van ProRail.

Raadpleeg een reisplanner

Vanwege de aanrijding is er geen treinverkeer mogelijk tussen Hardinxveld-Giessendam en Boven-Hardinxveld. We verwachten dat de reguliere treindienst einde ochtend weer kan worden opgestart en raden reizigers aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers