Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Aanrijding op overweg Wolfheze

Nieuws

23 juli 2021

Op de bewaakte overweg Wolfhezerweg in Wolfheze vond vanmorgen rond half elf een aanrijding met een trein plaats. Hierbij raakte een voetganger zwaargewond. Hulpdiensten zijn ter plaatse. Politie en ProRail doen onderzoek naar de toedracht. Het treinverkeer lag tot 12.10 uur stil.

LVO

De overweg Wolfhezerweg is voorzien van actieve beveiliging, met bomen, bellen en lichten. De kruising bestaat uit aparte voetpaden, een verkeersweg en drie treinsporen. De overweg is opgenomen in het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO).

In de toekomst willen we deze overweg door een tunnel vervangen en planvorming daarvoor is gaande. De verwachting is dat de overweg in 2025 wordt opgeheven.

Tijdelijk al aangepast

De overweg is eind 2020 met extra tijdelijke maatregelen aangepast in samenwerking met Gemeente Renkum, Het Schild (woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden) en Arcadis. Zo plaatsten we een extra geleidingshek en verbeterden we de ligging van de voetpaden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers