Alle damwanden zitten in de grond

Nieuws

31 juli 2020

In de week van 27 t/m 30 juli jl heeft aannemer Anton Rail & Infra de damwanden ingebracht voor aan de noordzijde van het station. Dit was nodig om het baanlichaam waar het spoor op ligt te verstevigen. Aan de zuidzijde van het station, naast café Het Viaduct is inmiddels ook de nieuwe lift geplaatst en is de installatie hiervan nog in volle gang. Vanaf begin augustus gaat de aannemer verder met de aanleg van de hellingbaan, daar waar nu de damwanden zijn geslagen. Dit duurt nog tot eind dit jaar.

Bereikbaarheid Ceintuurbaan en perrons

De aannemer zal het materiaal zo snel mogelijk opruimen. Uiterijk 7 augustus as komt de Ceintuurbaan weer volledig bereikbaar. Voor de reizigers is het van belang om te weten dat perron aan de noordzijde uitsluitend bereikbaar is met de trap. Het perron aan de zuidzijde via de hellingbaan achter het café Het Viaduct.

Beter toegankelijk

Station Rotterdam Noord wordt momenteel opgeknapt. De hellingbaan aan de noordzijde wordt flauwer gemaakt en we vervangen de hellingbaan aan de zuidzijde door een nieuwe lift. Verder krijgt de noordzijde van het station een stationsentree en worden de perrontrappen vervangen. Zo wordt het station beter toegankelijk, ook voor mindervalide reizigers.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers