Verbouwing gaat van start

Nieuws

3 augustus 2020

De verbouwing van station Alkmaar Noord gaat starten in de week van 10 augustus, direct na de bouwvak. We maken het station toegankelijk voor iedereen door twee liften te plaatsen die toegang geven tot de twee zijperrons. Daarnaast maken we het station ruimer, lichter en moderner door een glazen wachtruimte en luifels te plaatsen. Ook zetten we nieuw meubilair neer. De werkzaamheden lopen tot zomer 2021.

Wat gaan we precies doen?

Aannemersbedrijf K_Dekker Bouw en Infra gaat de werkzaamheden uitvoeren. Op maandag 10 augustus 2020 starten de voorbereidende werkzaamheden, zoals het inrichten van het bouwterrein en het aanleggen van tijdelijke trappen en hellingbanen. Ook richten we een terrein in op het grasveld bij de kruising Drechterwaard/Kreekwaard. Dit is voor de bouwketen.

In de week van maandag 31 augustus 2020 gaat de verbouwing van het station echt beginnen. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 16.00 uur. In het weekend van 5 en 6 september 2020 werken we vijftig uur achter elkaar door.

Er komen nog twee lange weekenden waarin de aannemer werkzaamheden uitvoert. Dit zijn de weekenden van 21 tot 23 november 2020 en 27 tot 29 maart 2021.

Wat merken omwonenden van de werkzaamheden?

Voorafgaand aan het weekend van 5 en 6 september wordt de voetgangers- en fietserstunnel afgesloten. Dit blijft zo voor de duur van de verbouwing. We maken een ‘omloop-route’ zodat reizigers veilig aan de andere kant van het spoor kunnen komen. Deze route wordt met routeborden en posters aangegeven. Het omlopen kost ongeveer vijf-zeven minuten extra tijd.

In het genoemde weekend wordt het stationsgebouw gesloopt. Hierdoor kunt u last hebben van omgevingslawaai, trillingen en van het bouwverkeer dat materiaal af- en aanvoert. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, werkt de aannemer met ‘omgevingsvriendelijk sloopmaterieel’. Maar enig overlast kunnen we helaas niet voorkomen.

Wat zijn de gevolgen voor het treinverkeer?

Tijdens werkzaamheden in de weekenden rijden er geen treinen. Op www.ns.nl of via www.9292.nl kunnen reizigers reisadvies op maat krijgen. Bellen kan natuurlijk ook via 0900 9292 (€0,90 cent per minuut). Op andere dagen rijden de treinen wel. Reizigers kunnen dan wat hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden op het station.

Programma toegankelijkheid

ProRail zorgt ervoor dat mensen met een functiebeperking zo zelfstandig mogelijk kunnen reizen. Hiervoor wordt een groot aantal stations van liften en hellingbanen voorzien. Meer weten? Kijk dan op www.prorail.nl/toegankelijkheid

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers