Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Alle stormschade verholpen

Nieuws

20 februari 2022

Nu ook het kapotte bovenleidingsportaal bij Apeldoorn is gemaakt, rijden alle treinen weer. Alle verstoringen die door storm Eunice zijn ontstaan, zijn opgelost. We ontvingen meer dan 200 meldingen. Binnen 48 uur hebben onze aannemers en incidentenbestrijders alles weggewerkt.

Met man en macht

Beschadigingen aan de bovenleiding, omgewaaide bomen en soms zelfs beschadigingen aan stations. Storm Eunice liet flinke sporen op het Nederlandse spoornetwerk achter. Met man en macht is er gewerkt om het spoor zo snel mogelijk weer in gebruik te laten nemen. Regionale vervoerders konden zaterdag al veel treinen laten rijden. Zondag waren zij overal weer in dienst. Het goederenvervoer en NS hielden wat langer last van de gevolgen, maar inmiddels rijden ook zij weer volgens de dienstregeling.

  • Ook het kapotte bovenleidingsportaal bij Apeldoorn is nu gemaakt
    Ook het kapotte bovenleidingsportaal bij Apeldoorn is nu gemaakt
  • De laatste loodjes: alle stormschade is verholpen
    De laatste loodjes: alle stormschade is verholpen
  • De laatste loodjes wogen zwaar
    De laatste loodjes wogen zwaar

Dankbaar

We willen iedereen hartelijk danken die zich hiervoor heeft ingezet. Incidentenbestrijders, aannemers, collega’s op het controlecentrum en in de dagelijkse operatie, de verkeersleidingsposten, communicatiecollega’s en ook zeker de accountmanagers voor vervoerders. Zij hebben er allemaal aan bijgedragen dat we de problemen voortvarend hebben opgepakt.

Hart onder de riem

CEO John Voppen kwam zaterdag kijken bij werkzaamheden. “Ik vind het mooi om te zien hoe de spoorsector zich in een situatie als deze eensgezind inzet om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Ik ben blij dat er geen ongelukken hebben plaatsgevonden, want de kracht van de storm is op het spoor goed te zien. Zelf was ik in Amsterdam, waar meerdere bomen op het spoor lagen. Deze zijn met een kraan weggehaald. Op meerdere plaatsen is de bovenleiding kapotgegaan en zijn er bomen op het spoor gevallen.”

“Daarnaast wil ik heel graag mijn dank en waardering uitspreken voor al die vrouwen en mannen die ontzettend hard werken om de schade op het spoor zo snel mogelijk weer te herstellen.”

Lees het liveblog terug

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers