Hinder door het warme weer

Nieuws

23 juni 2022

Het is vandaag, 23 juni 2022, een hele warme dag. Dit soort tropische dagen brengen voor het spoor risico's met zich mee. Op verschillende plaatsen in het land hebben we hierdoor te maken met storingen waardoor er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk is. We werken met z'n allen heel hard om alle storingen weer te herstellen.

Update | 24-06-2022

Het warme weer is gisteravond en vannacht omgeslagen in onweer. Hierdoor was op verschillende plekken sprake van een seinstoring, vermoedelijk door een blikseminslag. De meeste storingen zijn imiddels opgelost. Tussen Soest en Baarn is echter nog geen treinverkeer. Onze monteurs zijn ter plaatse en proberen de reparaties zo snel mogelijk te voltooien.

Bericht | 23-06-2022

Met name in het oosten van het land ondervinden we hinder van de warmte. Zo rijden er momenteel geen treinen tussen ’t Harde en Zwolle, maar ook tussen Almelo en Hengelo is geen treinverkeer mogelijk.

Verder hebben we bij Dordrecht te maken gehad met een storing van de Wantijbrug waardoor treinverkeer tussen Dordrecht Stadspolders en Sliedrecht niet mogelijk was. Deze storing is weer verholpen en de treindienst wordt weer opgestart. Ook rijden er op sommige trajecten minder treinen. Tussen Amsterdam en Breukelen rijden er geen sprinters vanwege een wisselstoring. Voor alle actuele storingen raden wij aan de reisplanner te checken voordat je van huis gaat.

Raadpleeg reisplanner

Wat gebeurt er bij hitte

Bij erg warm weer bestaat de kans dat spoorstaven uitzetten. Omdat het spoor in de lengte nauwelijks kan uitrekken, kunnen de rails kromtrekken, waardoor de kans op ontsporing toeneemt. Hitte kan ook elektronica ontregelen, waardoor bijvoorbeeld een sein- en wisselstoringen kan ontstaan.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers