Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Bijna overal rijden de treinen weer

Nieuws

20 februari 2022

Na storm Eunice hebben onze aannemers en incidentenbestrijders de afgelopen dagen hard gewerkt om het spoor weer zo snel mogelijk berijdbaar te maken. Op drie trajecten wordt nog gewerkt, maar op het overgrote deel van het spoor is rijden gelukkig wel weer mogelijk.

Stand van zaken

Ook het goederenvervoer en de treinen van onze regionale vervoerders kunnen overal weer rijden in Nederland. We werken nog wel aan het spoor tussen Apeldoorn en Stroe, tussen Tiel en Wadenoijen en tussen Alkmaar en Heerhugowaard. We adviseren je een reisplanner te gebruiken. Er worden wel bussen ingezet. We hopen dat alle werkzaamheden vandaag worden afgerond.

Impact

Vrijdag raasde storm Eunice over het land. Een zware storm met windstoten van 145 kilometer per uur. Het spoor kreeg het zwaar te verduren. Meer dan 200 meldingen kwamen binnen bij ProRail. Bomen op het spoor of bovenleiding, vuil op het spoor en schade aan stations. Het werd in de afgelopen dagen bijna allemaal verholpen. We willen nogmaals alle mensen bedanken die zich daarvoor hebben ingezet.

Alert

We blijven alert want ook vanavond en zeker morgen is er kans dat het weer opnieuw invloed gaat hebben op het spoor. Zondagavond verwachten we stevige wind in het zuidwesten en morgen is dat aan de orde in de kustgebieden. ProRail staat in nauw contact met een weerbureau en houdt de situatie in de gaten.

 

Lees meer over storm Eunice in het (gesloten) liveblog

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers