Amersfoorter Nico bood 1050 euro voor stationsbord én voor het goede doel

Nieuws

24 januari 2020

1050 euro. Zoveel heeft NS-medewerker Nico Meijer geboden voor het oude stationsbord van Amersfoort. Hij kocht het op de veiling van 3FM Serious Request: The Lifeline en kreeg het vrijdag uitgereikt door ProRail-regiodirecteur Kees Rutten op station Amersfoort Centraal.

Onlangs werd station Amersfoort omgedoopt tot Amersfoort Centraal. Met meer dan 40.000 reizigers per dag is station Amersfoort een belangrijk knooppunt voor de regio geworden. Omdat Amersfoort drie stations heeft en meer dan 100.000 inwoners, kwam het hoofdstation in aanmerking voor de toevoeging ‘Centraal’. 

Voor die naamswijziging moesten ook de stationsborden worden vervangen. Dat gebeurde tegelijkertijd met de goededoelenactie van 3FM Serious Request: The Lifeline, waarin de dj’s van 3FM allerlei objecten veilen voor het goede doel: het Rode Kruis. ProRail besloot een van de oude stationsborden ter veiling aan te bieden en na een spannend verlopen opbieden kwam Nico Meijer als winnaar uit de bus. 

Het bord krijgt nu een plek in Nico’s museum

Nico werkt al twintig jaar voor de spoorwegen en woont in Amersfoort. Hij werkt op het hoofdkantoor van de NS in Utrecht. Daar is hij Hoofd Productie Voorbereiding Reisinformatie. “Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het proces waarmee onder meer de reisplanner op tijd en correct wordt ingevuld.” 

Het bord krijgt een speciale plek in Nico's museum. “Een klein kamertje bij mij thuis waarin ik allerlei curiosa heb staan,” zegt Nico. Hij bewaart er onder meer een aantal beeldjes uit Rusland. “Dat zijn souvenirs uit de tijd dat ik daar woonde.”

De opbrengst gaat naar slachtoffers van mensenhandel

In totaal haalden de dj’s van 3FM 1.418.513 euro op met Serious Request: The Lifeline. Met de opbrengst helpt het Rode Kruis slachtoffers van mensenhandel. 

“Het gebeurt niet vaak dat we de naam van een station veranderen,” zegt ProRail-regiodirecteur Kees Rutten. “Dan is het extra mooi als je ziet dat een stationsbord zoveel geld opbrengt voor het goede doel en dat het bij een echte spoorliefhebber terechtkomt.”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers